HaegensPedia logo wit
HaegensPedia logo

Rens Lucassen

Editor | Camera | Rechte man

Rens Lucassen

Geïnspireerd door de vakantievideo’s die zijn vader en oma altijd maakte, heeft Rens op jonge leeftijd de camera opgepakt. Vanaf de basisschool verveelde hij zijn klasgenoten en leraren al met zijn enthousiasme over films. In 2013 vond hij op de opleiding Mediavormgeving in Nijmegen andere tieners met deze stoornis. Hier leerde hij fotografie, camerawerk, editing, animeren en grafische vormgeving.

Drie jaar en vele (matige) schoolprojecten later mocht hij zijn schoolervaring delen tijdens een afstudeerstage bij Liever Sociaal: het bedrijf van Dylan Haegens en Marit Brugman, dat later Haegens Media zou worden.
De comedy-video’s van Dylans YouTube kanaal trokken Rens zijn aandacht. Het platform van YouTube was dé plek waar iedere creatieve maker zijn of haar ideeën vrij en ongefilterd kon delen met een publiek.

Sinds februari 2016 filmde en monteerde Rens honderden video’s voor Dylans kanalen. Na de zomer van 2016 niet meer als stagiair, maar als freelancer, wat een jaar later een vaste baan werd.
Naast de video’s van de YouTube kanalen, is Rens ook betrokken bij een hoop andere Haegens Media producties. Zo monteerde hij bijvoorbeeld in 2021 de online serie ‘Wacht FF’ in samenwerking met de KRO-NCRV. Daarnaast filmt/edit hij jaarlijks de video’s van de Kinderpostzegelactie, een succesvolle productie die Haegens Media al een tijd met groot vertrouwen mag maken voor Stichting Kinderpostzegels Nederland.

Persoonlijk

Volledige naam:
Rens Lucassen
Geboren op:
16 oktober 1995
Woonplaats:
Venray
Opleiding:
3 jaar mediavormgeving
Functie:
Camera, montage

Fun facts

Haegens Media icon
Rens heeft een kat genaamd Trico, die vrijwel direct werd omgedoopt tot kantoorkat van Haegens Media. Het duurde echter niet lang voordat zijn naam werd aangepast naar Terror Trico, nadat hij in december meerdere dagen de ballen uit de kerstboom wist te slaan én een hele dure vaas kapot heeft gemaakt.
Haegens Media icon
Rens is altijd de laatste. Als laatste op kantoor. Als laatste weg van de lunchtafel én als laatste geboren. Hij verloor het namelijk op één minuut van zijn twee-eiige tweelingbroer, Roy.
Haegens Media icon
Rens wordt vanwege zijn baard en werk als cameraman vaak verward met Teun Peters, een ander teamlid en cameraman van Haegens Media.