Haegens Media
Haegens Media

Optimaliseren van YouTube thumbnails voor oude video’s

Geschreven door Tim op 27 november 2023

In de wereld van online entertainment content is de concurrentie moordend, en het is van cruciaal belang om voortdurend te evolueren en aan te passen aan de veranderende voorkeuren van je publiek. Bij Haegens Media hebben we gemerkt dat meer dan 80% van onze long-form views afkomstig is van oude video's. Dit is een duidelijk teken dat ons publiek onze eerdere content nog steeds waardeert. Maar waarom zouden we onze kijkers laten staren naar verouderde thumbnails?

Het belang van thumbnails

Thumbnails zijn de eerste indruk die kijkers van je video krijgen. Ze moeten nieuwsgierigheid opwekken, een verhaal vertellen en het publiek aansporen om te klikken en te kijken. In het verleden was ons begrip van wat een effectieve thumbnail is misschien anders dan nu. Het is essentieel om te begrijpen dat kijkgedrag evolueert en dat we moeten blijven voldoen aan de verwachtingen van ons publiek.

Redenen om thumbnails voor oude video's te veranderen

  • Houd de content relevant

De interesses van ons publiek veranderen in de loop der jaren. Door je thumbnails bij te werken, kun je jouw oude video's in lijn brengen met de huidige trends en verwachtingen. Dit zorgt ervoor dat jouw content relevant blijft en aantrekkelijk is voor zowel je bestaande als nieuwe kijkers.

  • Verbeter de klikfrequentie (CTR)

Een aantrekkelijke thumbnail kan de klikfrequentie van je video verhogen. Als je jouw oude video's voorziet van aantrekkelijke, opvallende thumbnails die de aandacht trekken, is de kans groter dat meer kijkers geneigd zijn om erop te klikken. Dit leidt tot meer views en betrokkenheid.

  • Vergroot de groei van je kanaal

Door de klikfrequentie te verhogen en je oude video's opnieuw onder de aandacht te brengen, kun je de groei van jouw kanaal stimuleren. Een toename in het aantal views kan leiden tot meer abonnees en een groter publiek voor je nieuwe content.

Het effect van het updaten van thumbnails 

We hebben gezien dat video's waarvan we de thumbnail hebben aangepast, niet alleen een verhoogde klikfrequentie laten zien, maar ook een toename in de totale weergaven. Het lijkt erop dat de vernieuwde thumbnails niet alleen bestaande kijkers aanspreekt, maar ook nieuwe doelgroepen aantrekt. Een mooie toevoeging aan onze YouTube strategieën.

Het optimaliseren van YouTube-thumbnails voor oude video's kan een krachtige strategie zijn om je publiek te behouden en nieuwe kijkers aan te trekken. Door de eerste indruk te verbeteren, kun je de relevantie van jouw content behouden en je kanaalgroei stimuleren. Blijf experimenteren, meten en aanpassen om te zorgen dat jouw thumbnails aansluiten bij de veranderende verwachtingen van je publiek.

Nieuwste blogs