HaegensPedia logo wit
HaegensPedia logo

Rick Vermeulen

Animatie | Design | Geruite Blouse

Rick Vermeulen

In 1995 is Rick uit de boerenkool gekropen richting het pittoreske dorpje Geijsteren. Hier is Rick nooit meer weggegaan en zal hier, als het aan hem ligt, ook voor altijd blijven wonen.

Vanaf jongs af aan was hij al bezig met tekeningen maken. Dit was een hobby die nooit gestopt is. Zijn droom was vroeger dan ook om aan de slag te kunnen bij Disney. In eerste instantie wilde hij de rol van Micky Mouse overnemen, maar toen hij de baard in de keel kreeg, bleek dit plan al snel niet door te kunnen gaan. Zijn volgende doel was om daar te fungeren als tekenaar. Hier koos hij dan ook zijn vervolgopleiding op uit namelijk het Sint Lucas in Eindhoven. De eerste opleiding waar Rick aan begon was Audiovisuele Vormgeving. Hier bleek de focus meer te liggen op video productie en minder op design en animatie (achteraf handig om mee gesnoept te hebben). Naar aanleiding hiervan heeft hij de keuze gemaakt om van opleiding te wisselen. Dit werd uiteindelijk de opleiding Game Art & Design. Tijdens deze opleidingen ging er een wereld voor hem open. Je kon namelijk ook nog je tekeningen laten bewegen met behulp van animatie.
Er werd les gegeven in tekenen, menselijke anatomie, animatie, design etc. Dit wekte zijn interesse en is zich hier meer op gaan focussen.

Tijdens die opleiding ontmoetten Dylan en Rick elkaar bij een kebabkraam na een avondje stappen. Rick was op zoek naar een stage en sprak Dylan hierover aan. Zo gezegd, zo gedaan.
Nog onwetende wat hieruit zou kunnen komen begon hij met het restylen van alle designs op het YouTube kanaal van Dylan Haegens. Daarnaast hebben ze samen ook Dylans tweede kanaal nieuw leven ingeblazen! Na zijn stage is Rick niet meer weggegaan en is nu inmiddels al meer dan vijf jaar in dienst bij Haegens Media als animator en designer. Ook is Rick een vast gezicht in de video’s van Dylan Haegens, te herkennen aan zijn rood geruite houthakkersblouse. Rick ontwerpt alles zelf binnen Haegens Media: thumbnails, nieuwe pitches, posters, alles rondom Haegen Media. Een échte ‘huisstijl-bewaker!’

Persoonlijk

Volledige naam:
Rick Vermeulen
Geboren op:
26 februari 1995
Woonplaats:
Geijsteren
Functie:
Animator, Designer
Opleiding:
1 jaar audiovisuele vormgeving, 4 jaar Game Art & Design

Fun facts

Haegens Media icon
Op zijn eerste werkdag heeft Rick zijn eigen bureau in elkaar moeten zetten.
Haegens Media icon
Rick zorgt op elk team-uitje voor muzikaal vermaak.
Haegens Media icon
Rick zorgt ervoor dat de drank-koelkast gevuld is op kantoor.
Haegens Media icon
Rick wordt altijd als eeuwige vrijgezel neergezet in de video’s maar hij heeft al 7 jaar een vriendin.