Haegens Media
Haegens Media

TOP 10 MOET JE ZIEN

Geschreven door Milou op 28 maart 2023

Het nieuwe TOP 10 seizoen staat voor de deur. Zondag 5 maart was de aftrap van een gloednieuwe aflevering genaamd ‘10 irritaties tijdens het verhuizen’. Met nog 9 afleveringen in dit seizoen in zicht, proberen we de succesformule op YouTube door te zetten.

De TOP 10 serie bestaat al sinds 2013 op het YouTube kanaal van Dylan Haegens. Het idee om TOP 10 video’s te gaan maken, ontstond bij Dylan nadat hij een programma had gezien over rare verslavingen. Zo werd de eerste TOP 10 video genaamd ’10 raarste verslavingen’ geboren. De content bestond destijds uit het doornemen van informatieve lijstjes met laagdrempelige sketches en beperkte acteerrollen. Vanuit een kamertje van een paar vierkante meter werden de eerste TOP 10 video’s gemaakt. Inmiddels is dat ‘kamertje’ ingeruild voor het Haegens Media kantoor.

Comedy met een boodschap
De serie is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een sterke videoproductie met oog voor diverse acteurs, conceptontwikkeling, scenarioschrijven en productie, camera, geluid, editing en design. De kwaliteit van de serie is met de jaren beter geworden. Van een simpele digitale spiegelreflex camera, zijn we overgestapt naar een professionele camera met verschillende lenzen en een volwaardige crew. Toch is betere apparatuur niet genoeg; Er staan talloze TOP 10 formats online, waar wij ons van proberen te onderscheiden. Dat doen we door een verhaal te vertellen met onze sterkste factor: humor. De verhaallijn stopte voorheen na een aflevering, maar tegenwoordig is de verhaallijn vaker doorlopend. Zo keren bijvoorbeeld de fictieve figuren ‘Johan en Anita’ met regelmaat terug in verschillende TOP 10 afleveringen.

TOP 10 werkt TOP
Het concept TOP 10 is tien jaar na dato nog steeds succesvol. De weergaven scoren de pannen van het dak. Maar waar komt dat door? Volgens Dylan is dat te verklaren. “De onderwerpen die we aansnijden zijn herkenbaar en met een snufje humor. Daarnaast werken we met terugkerende karakters die mensen goed leren kennen en we werken veel samen met andere YouTubers, creators, BN’ers en acteurs. Tot slot heeft de TOP 10 serie het psychologisch effect dat je na punt 1 nieuwsgierig bent om te weten wat de andere punten zijn”, zegt Dylan. Ben jij nou nieuwsgierig geworden naar de eerst volgende video? Kijk dan op zondag 2 april naar de tweede aflevering van dit seizoen genaamd ‘10 dingen die alle kleinkinderen doen’.

Nieuwste blogs