Haegens Media
Haegens Media

Comedy met een boodschap

Geschreven door Tim op 18 juni 2024

Comedy met een boodschap. Dat is waar Haegens Media voor gaat. Maar hoe uit deze boodschap zich in onze producties?

Van onze aankomende bioscoopfilm tot de honderden TOP 10-video's die we de afgelopen jaren hebben geproduceerd, humor staat bij Haegens Media altijd centraal. Gezien ons grote publiek vinden we het echter belangrijk om ook een diepere boodschap mee te geven. Daarom zetten wij ons in voor mentale
gezondheid.


Het doorbreken van het taboe rondom psychische gezondheid ligt ons nauw aan het hart; Dylan heeft zelf jarenlang geworsteld met een angststoornis en Marit heeft een eetstoornis overwonnen. In 2017 richtten zij de stichting 'Durf Te Vragen' op, met als doel mentale gezondheid onder jongeren bespreekbaar te maken.


Haegens Media produceerde in 2021, in samenwerking met KRO-NCRV, de serie ‘Wacht FF’. Een online dramedy die zes jonge mensen in een psychologenpraktijk volgt, wachtend op hun behandeling. Het doel van deze serie was dan ook duidelijk: het leggen van een vergrootglas op de bizar lange wachtlijsten in de jeugdzorg. Ook in onze opkomende bioscoopfilm ‘Superkrachten voor je Hoofd’, komt het onderwerp ‘angsten overwinnen’ naar voren. In deze film gaat Lev, een jongen die met onzekerheid kampt door zijn mankheid, op avontuur om zijn favoriete superheld te ontmoeten, in de hoop dat hij hem weer kan laten lopen.


Daarnaast verschijnt komend jaar onze nieuwe productie ‘De Eerste Keer’ op NPO3 en YouTube. Hierin volgen we vijf verschillende kinderen die allemaal hun 'eerste keren' meemaken, zoals de eerste schooldag of de eerste zoen. We willen laten zien dat, hoe beschamend deze momenten ook kunnen zijn, iedereen ze meemaakt.


Bij Haegens Media geloven we in de kracht van humor om belangrijke onderwerpen bespreekbaar te maken. Onze producties zijn niet alleen bedoeld om te entertainen, maar ook om mensen aan het denken te zetten.

Nieuwste blogs