HaegensPedia logo wit
HaegensPedia logo

Yarnick vd Linden

Editor | Editor | Editor

Yarnick van der Linden

Yarnick van der Linden is editor bij Haegens Media. Al vanaf hele jonge leeftijd (8 jaar oud) was hij bezig met het monteren van clipjes van tekenfilms op muziek, met niks meer dan een hele langzame PC en Windows Movie Maker. Toen hij een paar jaar later ook fan werd van YouTubers (waaronder Dylan!) ging zijn passie voor videomontage pas echt van start.

Omdat Yarnick niet door had dat je van videomontage ook je werk kon maken, besloot hij na de middelbare school een ICT-opleiding te volgen. Al snel kwam hij erachter dat dit echt niet zijn ding was en nam hij een tussenjaar. Na toch wat onderzoek te doen naar opleidingen in video-editing, kwam hij op het SintLucas in Eindhoven terecht (dezelfde school waar Rick en Tim ook naartoe gingen) In 2018 begon Yarnick daar bij de opleiding Audiovisuele Vormgeving & Animatie.

In het tweede leerjaar moest Yarnick een bedrijf zoeken om stage te gaan lopen. Omdat hij door zijn liefde voor YouTube bij het SintLucas terecht was gekomen, zocht hij naar bedrijven die online content produceerde, en kwam al snel bij Haegens Media terecht!
Na een hele leuke en succesvolle eerste stage, waar Yarnick montages deed voor de ‘Top 10-serie’, ‘Nailed It!’, challenges, gamevideo’s en nog veel meer, wilde Haegens Media nog niet van Yarnick af, en sindsdien is hij deel van het team geworden.

In zijn vrije tijd is Yarnick veel bezig met muziek. Zelf speelt hij gitaar en gaat hij vaak naar concerten van zijn favoriete bands, zoals blink-182, Green Day en Neck Deep. Ook kent hij alle Disneyfilms uit zijn hoofd en gaat hij ook graag naar Disneyland.

Persoonlijk

Volledige naam:
Yarnick van der Linden
Geboren op:
18 maart 1999
Woonplaats:
Venray
Opleiding:
Audiovisuele Vormgeving & Animatie
Functie:
Editor

Fun facts

Haegens Media icon
Yarnick kent de tekst van het liedje ‘Nations of the World’ van Animaniacs uit zijn hoofd. De andere teamleden zaten hier met open mond naar te luisteren!
Haegens Media icon
Yarnick monteert ook voor andere YouTubers, zoals OnneDi, JoostSpeeltSpellen en de Makkers.
Haegens Media icon
Yarnick werd na jarenlang niet naar Dylan Haegens gekeken te hebben, weer fan door Rick’s huwelijksaanzoek bij de VEED Awards!