Haegens Media
Haegens Media

Kijkcijfers verhogen met 90% minder video's maken.

Geschreven door Tim op 20 oktober 2023

Haegens Media's opvallende strategiewijziging trok de aandacht van Google. We werden benaderd voor een interview waarin we onze ervaringen en succesverhaal mochten delen. Dit is een enorme eer en bevestiging van onze innovatieve aanpak. In deze case delen Marit Haegens-Brugman en Tim Schoeber hoe ze de beslissing nemen om hun videoproductie drastisch te verminderen en te focussen op Shorts. Ze delen inzichten over het aantrekken van nieuw publiek, het behouden van bestaande kijkers en het verbeteren van de mentale gezondheid van het team.

De ontdekking van Shorts

We besloten om de lange videocontent op het kanaal drastisch te verminderen en meer te focussen op 'Shorts', gemaakt vanuit ons uitgebreide archief. Het is een gedurfde stap om van honderden lange video's per jaar terug te gaan naar slechts 12, en zowel ons publiek als ons team moesten aan deze verandering wennen.

De doorbraak kwam tijdens de Creator Summit in Valencia, waar we andere YouTubers hadden ontmoet die al kortere content op hun hoofdkanaal integreerde. We kwamen terug met nieuwe inspiratie en inzichten:

  • Shorts trekken een enorm publiek aan.
  • Vertel een verhaal - begin, midden en einde - op een beknopte manier.
  • Grijp de aandacht van je kijkers binnen de eerste paar seconden.
  • Gebruik opvallende visuele elementen, unieke bewerking, pakkende audio en ondertiteling.

Van lange naar korte content en terug

We benutten ons archief van 1.500 video's uit de afgelopen 10 jaar om Shorts te maken. Het bewerken was een nieuwe vaardigheid voor ons, met de focus op directe actie. We experimenteerden, luisterden naar ons publiek en leerden van minder presterende video's.

In eind 2022 implementeerden we deze nieuwe contentstrategie en zagen indrukwekkende resultaten in de eerste zes maanden van 2023: meer dan 100 miljoen views, overtreffende kijkcijfers van 2022 en bijna 50.000 nieuwe abonnees. Shorts brachten ook 50% meer nieuwe kijkers en leidden tot meer terugkerende kijkers.

Haegens Media bewijst dat het de moeite waard is om een gevestigde contentstrategie te veranderen.

Curious about the complete story, read our interview with Google here.

Nieuwste blogs